Rakott kelkáposzta II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 30 dkg húsból készült pörkölt
  • 15 dkg főtt rizs
  • 1 jókora fej kelkáposzta
  • 4 dl tejföl
  • olaj
  • köménymag

Elkészítés

Felteszünk egy háromliteres edénybe vizet. Amikor felforrt, sózzuk, köménymagot szórunk bele, majd ebben a vízben megfőzzük a leveleire szedett kelt. Egy másik edényben megfőzzük a rizst. Egy harmadik edényben pedig a darált húsból pörköltet készítünk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, kibéleljük kellevelekkel, beletesszük a kihűlt rizs felét és a hús felét. Tejfölt teszünk rá. Erre ismét a kel, a rizs, majd a pörkölt kerül. Kellevelekkel beborítjuk, összekeverjük a tejfölt a pörköltével, majd ráöntjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.